”Biserica este loc sfânt, loc de rugăciune. Nu este loc de distracţii şi nici de plajă, unde poţi merge oricum”

În luna aprilie a anului 1994, a venit la Hozeva un grup de pelerini din Grecia. Printre ei se afla şi o femeie cu fiica sa. Mama avea în jur de 50 de ani, fata vreo 18. Când fata a încercat să se apropie de racla cu sfintele moaşte, monahul Ghermanos a oprit-o pentru că era îmbrăcată necuviincios. Atunci mama i-a luat apărarea fiicei sale, spunând că fiica ei se poate îmbrăca oricum fiind domnişoară. La aceste cuvinte părintele Ghermanos le-a spus:

”Biserica este loc sfânt, loc de rugăciune. Nu este loc de distracţii şi nici de plajă, unde poţi merge oricum, chiar şi dezbrăcat.”

Fiica, tulburată, a ieşit afară pe balcon, iar mama s-a apropiat să sărute sfintele moaşte. În acel moment a văzut cum Sfântul Ioan s-a întors cu faţa de la ea, a oftat adânc, iar chipul lui s-a umplut de broboane de apă. Femeiia s-a speriat şi ţipând a ieşit din biserică, luîndu-o la fugă pe scări. Dar în fuga ei a căzut şi şi-a rupt ambele picioare. Toată lumea s-a îngrozit şi părinţii din mînăstire au pus-o pe o targă ducându-o la autocar. Femeia a mărturisit în faţa tuturor că este vinovată fiindcă nu şi-a crescut fiica bine şi a avut gânduri de îndoială cu privire la sfinţenia Cuviosului Ioan, spunându-şi că înaintea ei se află un cadavru nu moaştele unui sfânt. De atunci Sf-ntul Ioan a rămas cu capul întors puţin spre dreapta, parcă mustrându-i pe cei care îndrăznesc să se apropie de el în haine necuviincioase.

”Viaţa şi minunile Sfântului Ioan Iacob pentru copii”, ediţie îngrijită şi redactată de Prof.Anamaria Rus şi Prof. Cosmina Tămaş, Editura Anestis

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.