Cât de mult se poate câștiga într-o zi cu gura închisă!

O simplă vorbă necugetată, fie chiar și nevinovată, spusă într-o clipă despre cineva, cât de mult trebuie să te milogești ca sa scapi de urmarile ei. Și cine te poate încredința că ești cu adevărat iertată? Un duhovnic chiar, te poate ierta de faptă, dar consecința ei o porți tu. Cât de cuminte este să știi să taci și să știi să vorbești frumos despre alții! Cine știe cât de mult îl iubește Dumnezeu pe acela pe care lumea îl arată cu degetul?!

Cât de mult se supără Domnul Iisus Hristos pe vorbele goale, vorbele în plus, vorbele rușinoase și mai ales vorbele ucigătoare. Această stăpânire de sine va fi mult lăudată, plăcută și încununată. Vezi cât de mult se poate câștiga într-o zi cu gura închisă?

Fragment din Arhimandritul Arsenie Papacioc, Scrisori catre fiii mei duhovnicești, Mănăstirea Dervent, Constanța, 2000, p. 33

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Carmen spune:

    Fii sincer până in măduva oaselor fața de Hristos-Dumnezeu!Treci prin fața Domnului in fiecare zi ,a sfintei Lui icoane iar dacă nu ești sincer cu tine adică să te uiți la Hristos in momentul in care simți o intristare,nervi,furie,ceva tulburator atunci du-te la Hristos așează-te la picioarele lui cum vine oiță la păstor smerindu-te cu inima ta in fața Domnului si Domnul te v-a ridica din nou pt că Hristos te ridică si nu tu omule slab!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.