Cel mai scump gem din lume, produs în România

Cel-mai-scump-gem-din-lume

În situaţia în care sunteţi în căutarea unui dar cu totul special de Sărbători și nu numai, atunci vă sugerăm să luaţi un borcan cu gem. Sau miere. Şi nu este nici o glumă.

Acest cadou chiar există şi e foarte căutat, deşi costă nu mai puţin de 365 de euro. Produsul din Transilvania are o poveste aparte, iar cumpărătorul lui primeşte şi el un cadou: cinci stejari într-o pădure unică din Sălaj.

La 365 de euro pentru 800 de grame, gemul mamei Gherda este cel mai scump din lume. Îl prepară la foc de lemne din fructe culese chiar de ea, de pe dealurile din jurul satului Viscri.

„Aici sunt măceşe, aici sunt căpşuni şi mai sunt şi jos corcoduşe. Le fac pe fugă, când am un pic de timp sau refuz să primesc turişti ca să reuşesc să fac.” spune Gherda Gherghiceanu, cea care produce aceste gemuri.

Mama Gherda nu ştie de conservanţi, deci nu îi foloseşte. Adăugă foarte puţin zahăr şi are grijă să fiarbă cantităţi mici, astfel încât gemul să păstreze intactă aroma fructelor.

„Am avut mere foarte puţine, şi am luat ionatane din Sighişoara, dar n-au gust ca ale noastre, deşi erau mai mici, mai viermănoase, dar nu”, spune Gherda Gherghiceanu.

Bunătatea dulce ajunge într-un recipient unicat creat de un sticlar vestit din Sibiu. Este aşezat apoi într-o ramă de stejar, opera unui tâmplar priceput. Aşa se naşte un cadou sofisticat, pe cât de scump, pe atât de căutat.

Tăiat din pădurile Transilvaniei, stejarul folosit la ambalajul cadoului trebuie înlocuit, iar soluţia e simplă. Fiecare cumpărător primeşte 5 stejari pe acest teren de pe Valea Barcăului.

Deja aici au fost plantaţi cu ajutorul comunităţii peste 2.500 de puieţi, iar printre cei care deţin o bucăţică din pădure se află numeroase persoane publice, dar şi oameni de afaceri atât din ţară, cât şi din străinătate.

Produsele exclusiviste sunt apoi livrate în toată Europa cu ajutorul a două fundaţii, iar o parte din banii obţinuţi ajung în diferite proiecte sociale legate de educaţia copiilor din mediul rural.

Faima preţioaselor daruri din Transilvania a ajuns până la Casa Regală a Marii Britanii, iar Prinţul Charles este fan declarat al bunătăţilor româneşti.

Articol relatat de portalul WorldWideRomania

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.