CRIME LEGALE: 45 de pacienţi cu boli mintale eutanasiaţi în Olanda

eutanasie

de Alex Schadenberg, director executiv la Coaliţia pentru Prevenirea Eutanasiei

Conform site-ului NLTimes.com, Edith Schippers, Ministrul Sănătăţii din Olanda, a declarat că 45 de pacienţi cu boli mintale au fost eutanasiaţi în ţara sa în 2013, faţă de numai 14 în 2012. Respectiva publicaţie online mai relatează că ministrul explică aceasta prin disponibilitatea medicilor de a aproba eutanasia în astfel de cazuri. Ministrul olandez a mai adăugat că cele 27 de cazuri similare din 2011 şi 2012 au fost examinate de comisii de specialitate, care au constatat că s-a acţionat cu discernământ, sugerând astfel că înţelegerea medicilor referitoare la lege ar fi evoluat în bine.

Numărul crescut de eutanasieri are legătură cu activitatea de la clinica de eutanasie Levenseindekliniek.

De curând, psihiatrul Boudewijn Chabot, promotor olandez de frunte al procedurii, a scris un editorial în ziarul Handelsblad, în care opina că legea olandeză a eutanasiei a scăpat de sub control.

În 1994, Chabot însuşi a realizat prima eutanasiere într-un caz psihiatric din Olanda. În recentul editorial, el a argumentat însă că unele dintre cazurile de eutanasiere pe motive psihiatrice nu sunt, de fapt, tratate cu discernământ.

Profesorul belgian Tom Mortier a scris şi el într-un articol că dezbaterea olandeză din jurul acestui subiect s-a reaprins cu şi mai multă intensitate în ianuarie 2014, după ce ziarul olandez Trouw a relatat o ceartă recentă între medici în legătură cu eutanasierea din 2012 a unei paciente cu probleme psihiatrice în vârstă de 35 de ani (click aici):

O tânără cu probleme de natură psihiatrică i-a cerut medicului de familie eutanasierea. Acesta s-a consultat cu un medic independent, care a formulat o recomandare negativă. Un al doilea medic independent a dat decizia că cererea nu putea fi aprobată, deoarece, în opinia sa, mai existau opţiuni de tratament. Medicul de familie a cerut atunci o a treia opinie, de la un psihiatru, care în numai două săptămâni a ajuns la concluzia că problemele femeii de 35 de ani erau netratabile şi, astfel, a fost aprobată injecţia letală. După două zile, pe 19 decembrie 2012, pacienta a fost eutanasiată.

Mortier a mai scris şi despre un bărbat sănătos eutanasiat pe motive psihiatrice:

Un bărbat sănătos din punct de vedere fizic, în vârstă de 63 de ani, care lucra la o instituţie guvernamentală, a murit în urma eutanasiei. El nu a fost niciodată implicat într-o relaţie sentimentală, singura lui activitate de-a lungul vieţii fiind munca sa. Acest bărbat era de mult timp în tratament pentru depresie, dar fără rezultate. A avut şi tentative eşuate de sinucidere. Psihiatrul Gerty Casteelen a declarat că acesta voia să moară. În noaptea dinaintea morţii, a organizat o petrecere de adio pentru colegi. A doua zi, psihiatrul Casteelen s-a dus la el acasă şi i-a făcut o injecţie letală (click aici).

Mortier a mai dat drept exemplu o acţiune similară a psihiatrului Gerty Casteelen:

Casteelen (click aici), care lucrează la clinica Levenseindekliniek, i-a făcut injecţia letală şi unei femei de 54 de ani care suferea de tulburare de personalitate, de tulburări alimentare şi de nevroză obsesiv-compulsivă. Doamnei Casteelen nu-i vine greu să-şi ucidă pacienţii, deoarece crede că îi face foarte fericiţi.

Rezumat:

– numărul de eutanasieri pe motive psihiatrice a crescut de peste trei ori (cu 320%) într-un singur an

– un promotor olandez al eutanasiei declară că legea olandeză a eutanasiei a scăpat de sub control

– acelaşi promotor olandez al eutanasiei declară că 2 din cele 9 cazuri de eutanasie pe motive psihiatrice de la clinica Levenseindekliniek (aproape un sfert) nu au fost tratate cu discernământ

Concluzie:

Legea olandeză a eutanasierii trebuie oprită.

Sursa: LifeNews.com, Traducere: Ştefana Totorcea, preluat de pe stiripentruviata.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. E cineva sanatos mental? Dar ce e sanatatea mentala? Cine are competenta sa o defineasca? „Nu toti cei de aici sunt nebuni, nu toti nebunii sunt aici” se zice ca scrie pe frontispiciul unui sanatoriu de boli mentale dintr-o tara oarecare.

  2. Suspect e ca se refera numai la oameni avand boli mintale. Concluzia care se trage de aici este ca aceasta practica necrestina vine din frica. Frica ca acesti bolnavi sa nu procreeze, pentru ca urmasii lor ar putea crea mari probleme societatii viitoare.

  3. Na Zi spune:

    Si pe Hitler l-au acuzat de crime impotriva umanitatii??? Vad ca se revine la practici vechi, orori atat de mult condamnate pe toate canalele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.