Dacă L-am iubi pe Domnul din toată inima, nu am greși în veci

Staretul_Tadei

Parintele Tadei, staret al Manastirii Vitovnita ne sfatuieste referitor la lupta dintre bine si rau din aceasta viata trecatoare:

”Cate vreme suntem aici, in trup, se cuvine să biruim toate acestea prin puterea lui Dumnezeu. Aceasta si vrea Domnul de la noi, sa respingem raul prin intelegere si sa ne intoarcem cu toata inima si cu toata fiinta noastra catre El, catre Domnul.

Atitudinea pe care o avem fata de semeni este atitudinea pe care o avem si fata de Dumnezeu.”

”În viata aceasta, dupa cum vedem, ii lovesc multe necazuri si pe cei dreptcredinciosi, si pe cei necredinciosi, si pe cei drepti si pe cei care pacatuiesc – toti trecem prin suferinte, si acestea sunt un mijloc de a invata sa biruim totul cu pace. Nu avem o putere a noastra, dar Domnul nostru are. Se cuvine sa cadem catre El din inima, si ne va da putere sa biruim totul cu pace, caci in viata aceasta se cuvine sa ne ridicam mai presus de toate lucrurile marunte care ne tulbuta pacea launtrica.”

”Daca L-am iubi pe Domnul din toata inima, nu am gresi in veci, caci El ar fi intru noi. El este putere care arde toata necuratia, tot pacatul, si nu ar mai putea patrunde in inima noastra nimic din cele ce nu sunt sfintesi virtuoase.”

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.