Drogul ASCUNS în alimentaţie care ATACĂ nemilos creierul

creier-alimentatie

Din pacate, aspartamul este o neurotoxina extrem de nociva. Metanolul din aspartam afecteaza sinteza dopaminei in creier, producand dependenta. Metanolul sau alcoolul etilic, este clasificat ca fiind una dintre cele mai periculoase otravuri metabolice, consumul lui provocand intoxicatii grave.

Aspartamul mai este cunoscut si sub denumirea de aditiv alimentar E951, fiind utilizat in industria alimentara pentru puterea sa de indulcire extrem de ridicata, de aproximativ 200 de ori mai puternica decat cea a zaharului natural.

Din punct de vedere al compozitiei chimice, aspartamul este alcatuit din doi aminoacizi, fenilalanină (50%) şi acid aspartic (40%), uniţi printr-o moleculă de metanol (10%). Din cauza acestei compozitii pe etichetele produselor care contin aspartam se poate citi, scris cu litere de-o schioapa:“conţine o sursa de fenilalanina”, insa ceea ce nu este scris este faptul ca derivatul de fenilalanina, DKP – diketopiperazina, care apare prin descompunerea edulcorantului datorita stagnarii produselor in depozite, este un factor cancerigen pentru creier, ducand la formarea de astrocitoame, adenoame hipofizare etc. – aspecte demonstrate in studiile de inceput asupra aspartamului.

Acest indulcitor a fost descoperit in mod accidental, la inceputul anilor ’60, in timpul unui studiu de laborator care urmarea sa obtina un medicament pentru vindecarea ulcerului. Initial, substanta “miraculoasa” a fost scoasa pe piata, dar dupa testarea ei pentru eventualele efecte nocive, a fost retrasa de pe piata.

l_aspartame_causa_davvero_tumori__4808

Studiile conduse de dr. Harry Waisman, care s-au realizat pe maimute, au aratat fara echivoc ca aceasta substanta poate genera tumori cerebrale, mamare, uterine, testiculare, pancreatice sau/şi tiroidiene.

Dupa 16 ani, timp in care comitetul FDA (Food and Drug Administration – Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente) din Statele Unite a refuzat autorizarea utilizarii acestui produs în alimentatie, datorita potentialuli sau extrem de periculos pentru sanatate, in urma unor jocuri de interese politice si economice, aspartamul a fost din nou prezentat FDA-ului, care de aceasta data i-a aprobat intrarea pe piata, in ciuda unor dovezi foarte clare ale nocivitatii substantei.

Din acest moment, adica din 1981, aspartamul este autorizat sub forma de pudra in anumite produse alimentare precum: guma de mestecat, indulcitorii de masa de genul Nutrasweet, in anumite cereale, deserturi sau cafea instant, iar mai tarziu din 1983, il vom regasi si in bauturile racoritoare “fara zahar” sau in produsele pentru diabetici. Iata cum un drog dur, 100% chimic a ajuns sa fie introdus in consumul alimentar, intr-un mod insidios.

Dupa cum spuneam, aspartamul contine metanol. In cazul in care nu stiati, metanolul este considrat un narcotic de clasa 2, ceea ce inseamna ca este la fel de puternic ca si amfetaminele sau barbituricele, care nu se elibereaza decat pe baza de reteta. Aceasta clasa de narcotice are un potential ridicat de risc la administrare, si poate crea dependente severe atat din punct de vedere psihologic cat si fizic.

Cu toate acestea, puteti cumpara sucuri dietetice “fara zahar”, si chiar sunteti incurajati sa o faceti, deoarece aspartamul este comercializat ca un produs “sanatos”.

In caz ca nu stiati, exista nu mai putin de 92 de simptome documentate cauzate de consumul de aspartam, care pornesc de la cresterea in greutate pana la coma si moarte. Majoritatea simptomelor sunt bineinteles neurologice.

Iata mai jos, cateva dintre cele mai evidente simptome:

 1. Dureri de cap
 2. Oboseala cronica
 3. Insomnie
 4. Depresie
 5. Pierderi de memorie
 6. Scaderea inteligentei
 7. Scaderea si tulburari ale vedereii
 8. Mancarimi cutanate
 9. Cresterea in greutate
 10. Caderea parului
 11. Foame sau sete excesive
 12. Dureri abdominale
 13. Balonare
 14. Dureri articulare
 15. Crampe
 16. Vertij
 17. Sensibilitate foarte mare la zgomote
 18. Probleme mentruale
 19. Hiperventilatie
 20. Convulsii
 21. Epilepsie
 22. Hipo sau hierglicemie
 23. Probleme ale tiroidei

S-a mai observant ca aspartamul agraveaza manifestarile sau chiar provoaca simptome asemanatoare bolilor urmatoare: scleroza in placi, boala Parkinson, lupus, diabet, fibromialgie (oboseala cronica), epilepsie, Alzheimer, limfom.

Daca sunteti un utilizator frecvent al indulcitorilor artificiali cum ar fi Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc, care nu sunt de fapt decat denumirile comerciale ale aceleasi substante – aspartamul, si prezentati unele dintre urmatoarele simptome: fibromialgie, dureri de cap, tiuituri in urechi, dureri articulare, crampe, vertij, spasme, tiuituri in urechi, depresie, atacuri de anxietate, vorbire neclara, pierderi de memorie sau vedere incetosata, nu trebuie sa va mirati, deoarece cauza acestor probleme o constituie chiar pilula dulce.

Articol relatat de portalul obiectiv.info

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.