Novak Djokovic: „Înainte de a fi sportiv, sunt creştin ortodox”

Novak Djokovic face parte din topul sportivilor de performanţă recunoscuţi pentru generozitatea lor. Acesta este creştin ortodox şi nu ezită să afirme public acest lucru, scrie aleteia.org. Sârbul Novak Djokovic a dominat sportul alb în perioada august 2014 – noiembrie 2016.

Invocarea lui Hristos în timpul unei întâlniri sau purtarea unei cruciuliţe în jurul gâtului sunt parte a mărturisirii credinţei lui. Convingerile sale religioase există dinaintea obţinerii celor 68 titluri, dintre care 12 turnee de Grand Slam, câștigate de la începutul carierei.

‘Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv sunt creștin ortodox’, a spus sportivul în aprilie 2011 când a primit Ordinul Sfântul Sava în gradul I din mâinile Patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Ordinul Sfântul Sava este cea mai înaltă distincție din Biserica Ortodoxă a Serbiei și i-a fost acordată în special pentru contribuţia sa la renovarea clădirilor religioase din Serbia, țara sa natală.

Datorită sumelor obţinute din turneele câştigate şi contractele de publicitate, sportivul este milionar. Din această poziţie, el îi sprijină pe cei defavorizaţi şi ajută în cauzele care îi sunt dragi. În decembrie anul trecut, Fundaţia sa Novak Djokovic, al cărei principal susţinător este, a contribuit cu 94.000 euro pentru renovarea unei școli din Pozega (Serbia).

Urmare a generozităţii sale, în octombrie anul trecut jucătorul de tenis a anunțat deschiderea unui restaurant în Serbia care oferă hrană gratuită celor fără adăpost și celor săraci.

‘Banii nu sunt o problemă pentru mine. Am câștigat suficient pentru a hrăni toată Serbia. Cred că merită acest lucru după sprijinul pe care l-am primit de la ei’, a declarat el la vremea respectivă.

Sportivul este un model de filantropie, întrucât este preocupat de viitorul copiilor din ţara sa unde salariul minim este situat la mai puțin de 200 euro pe lună. Opera lui caritabilă se îndreaptă în mod special către aceşti copii.

Tot pentru generozitatea sa, UNICEF l-a numit pe bună dreptate Ambasadorul Bunăvoinței în Serbia în august 2015.

‘Novak Djokovic este un adevărat campion al copiilor din întreaga lume. El demonstrează că vocile și acțiunile puternice pot face diferenţa pentru copii’, a declarat Yoka Brandt, director adjunct al UNICEF.

Credincios ortodox care şi-a petrecut copilăria într-o ţară măcinată de conflicte violente, războiul dintre Bosnia și Herțegovina a durat între 1992 și 1995, Novak Djokovic nu și-a pierdut din vedere rădăcinile, mărturisirea credinţei şi generozitatea sa fiind dovezi în acest sens.

Sursa: basilica.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.