PERSECUȚIA creștinilor atinge un nivel fară precedent. Fundamentalismul ISLAMIC, principala cauză

crestini2-610x300

Oragnizatia caritabila Open Doors a descoperit ca persecutia crestinilor a atins recent cel mai mare nivel din istorie din cauza cresterii globale a fundamentalismului religios, in special in cazul islamului radical, informeaza reteaua de stiri Breitbart.

Peste 100 de milioane de crestini sunt persecutati la nivel global, potrivit raportului organizatiei Open Doors pe anul 2016, mai mult de 80% din cazurile de persecutie avand la baza o forma de fundamentalism religios. De-a lungul anului trecut, cel putin 7.000 de crestini au fost ucisi pentru credinta lor, fata de 4.000 in 2014, se spune in raport, insa nu sunt luate in calcul crimele din Irak, Siria si Coreea de Nord, tari in care persecutarea violenta a crestinilor a devenit o norma, deoarece nu exista date oficiale pentru aceste tari.

Cel mai mare numar de morti se inregistreaza in zona sub-desertica a Africii, din cauza raspandirii rapide a islamului radical. In Nigeria, unde Boko Haram macelareste sistematic crestini, au fost ucisi peste 4.000 de crestini in cursul anului trecut, in timp ce 2.1 milioane au fost dezradacinati. Au fost atacate cel putin 198 de biserici.

Raportul urmareste persecutia crestinilor din cinci perpective diferite: viata privata, viata de familie, viata in comunitate, viata in cadrul natiunii si viata bisericeasca, urmarind mai multe tipuri de violente, cum ar fi violurile, crimele si arderea bisericilor.

Directorul departamentului de cercetare al organizatiei explica: „Este posibil ca persecutia sa fie atat de intensa in toate aspectele vietii, incat crestinilor sa le fie teama sa marturiseasca, astfel incat se poate intalni un nivel foarte scazut al violentelor, incidentele de persecutie rezultand deseori din acte de marturisire”.

Tarile in care acest tip de constrangere este cel mai intens sunt Somalia, Coreea de Nord, Eritrea, Afghanistan, Maldive, Irak, Iran, Arabia Saudita, Yemen si Siria. In toate acestea, in afara de Coreea de Nord, islamul radical este in crestere.

Un conducator sirian al bisericii le-a spus autorilor: „In dimineata asta, satul meu a fost atacat pentru a treia oara in decurs de un an. Ori punem mana pe arme si luptam, stiind ca putem muri, ori fugim, stiind ca nu ne mai putem intoarce niciodata”.

Un alt lider religios sirian a spus in cadrul unei conferinte internationale crestine: „Nu faceti sa ne fie usor sa plecam, pentru ca vrem sa aratam ca suntem parte a majoritatii tacute din Orientul Mijlociu care doreste pace”.

Cel mai inalt nivel de violenta impotriva crestinilor s-a inregistrat in Nigeria, Pakistan, Irak, Siria, Myanmar, Republica Central-Africana, Egipt, Mexic, Sudan si India, ilustrand natura globala a persecutiei violente a crestinilor.

Lisa Pearce, CEO al organizatiei Open Doors a spus: „Persecutia crestinilor se inrautateste in fiecare regiune in care noi lucram, si se inrautateste cu rapiditate. Tendinta este clara, existand consecinte pentru oameni reali”.

Scala acestei cresteri rapide poate fi observata in sistemul de puncte folosit pentru compilarea acestui raport. In timp ce tara de la sfarsitul clasamentului avea 35 de puncte in 2013, tara care ocupa anul acesta ultima pozitie are 53 de puncte, o crestere mai mare de 50%, relatează aktual24.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.