Președintele Iohannis a urcat în clopotnița de pe Muntele Măslinilor, în Ierusalim (Foto)

iohannis la muntele maslinilor 2016 6

Miercuri, 9 martie 2016, șeful misiunii ecleziastice a Bisericii Ortodoxe Ruse din Afara Granitelor Tarii, din Ierusalim, Arhimandritul Roman (Krasovsky) și stareta Moisea a călugărițelor Mănăstirii Înălțarea Domnului, de pe Muntele Măslinilor, l-au întâmpinat, la portile de la intrarea in mănăstire, pe șeful statului român, Klaus-Werner Iohannis, aflat intr-o vizită oficială în Israel.

In pelerinajul sau, Presedintele roman a vizitat lacasurile sfinte, printre care si Muntele Măslinilor, informeaza agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

iohannis la muntele maslinilor 2016 992

Arhimandritul Roman l-a lăudat pe Președinte, dorindu-i tot ajutorul lui Dumnezeu în serviciul său pentru poporul ortodox român.

Apoi s-a cantat Troparul Înălțarii Domnului, iar Președintele Iohannis s-a inchinat la sfintele moaște ale bisericii in care este înmormântat Arhimandritul Antonin (Kapustin), fondatorul Misiunii Ecleziastice Ruse în Țara Sfântă, și din Paraclisul Sfantul Ioan Botezătorul.

Președintele si-a exprimat, apoi, dorința de a urca in turnul-clopotnita, dupa care a avut o intalnire cu măicuțele, dintre care unele sunt românce. A avut loc un schimb de daruri.

 iohannis la muntele maslinilor 2016 93 iohannis la muntele maslinilor 2016 94

Mai multe fotofrafii gasiti pe Lacasuri Ortodoxe

Article By :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *