VIDEO. Nebunia la cote alarmante: cum își bat joc de oameni așa-zișii predicatori charismatici

VIDEO: Lawn Again Christian: Grass Eaters Now Drink Petrol

Scene pe care n-am fi putut crede a le viziona vreodata, mai cu seama pe taramul religiei, se desfasoara pe planeta noastra, in secolul 21.

Ca si cand saracia in anumite tari africane n-ar fi indeajuns, iata cum asa-zisii predicatori, in loc sa pastoreasca turma spre adevar, isi bat joc in fel si chip de enoriasi, profitand de naivitatea oamenilor simpli care isi pun increderea in ei.

Dupa ce si-a indemnat credinciosii sa manance iarba, chipurile „ca sa fie mai aproape de Dumnezeu”, Lesego Daniel, un asa-zis pastor din Africa de Sud, a mers mai departe si a mai facut un lucru neobisnuit.

El a atras din nou atentia mass-mediei internationale cand la biserica Rabboni Centre Ministries le-a cerut unor enoriasi sa bea benzina…

Asa zisul pastor a cumparat benzina si le-a spus membrilor bisericii ca a fost transformata in suc printr-un „miracol”.

Pentru a demonstra acest lucru Lesego a turnat benzina dintr-o sticluta intr-un lighean si i-a dat foc. Dupa aceea a inceput sa „serveasca” pe cei doritori sa se impartaseasca din acest „suc”.

[advanced_iframe securitykey=”040893863f9412ff568ae5ab5c5a435e092b6b0a” iframe allowfullscreen frameborder=”0″ width=”600″ height=”473″ scrolling=”no” id=”molvideoplayer” title=”MailOnline Embed Player” src=”http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1127688.html” ]

El a invocat versetul 1:37 din Luca (Caci niciun cuvant de la Dumnezeu nu este lipsit de putere), argumentand ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta. E uimitor cum sunt intruduse si interpretate versete biblice in contexte aiuritoare!

Unii dintre „credinciosi” au fost chemati pe scena pentru a bea „sucul de benzina”, in timp ce „pastorul” Lesego a facut promisiunea ca el, ca „urmas” al lui Isus va „face miracole” si mai mari.

Iata deci cum oamenii sinceri dar insuficient documentati, pot ajunge usor in situatii din acestea de circ charismatic. Un alt exemplu este cel al asa-zisului evanghelist al prosperitatii Chris Oyakhilome care practica o combinatie de conditionare psihologica si manipulare in masa.

Ce concluzie putem trage? Atata timp cat va refuza sa faca lucruri care din start frizeaza ridicolul sau nebunia, omul nu va cadea niciodata in plasa personajelor charismatice, isi va pastra statutul de copil al lui Dumnezeu si demnitatea de om, neputand fi subiectul unei manipulari in masa a unor indivizi rau intentionati sau poate chiar bolnavi psihic.

Fenomenul Benny Hinn – Cuvintele sunt de prisos, imaginile vorbesc de la sine

Autor: Dana Dobre

Articol relatat de portalul afirmativ.com
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.