Cea mai benefică sare din lume, care poate trata peste 20 de boli

Cea mai benefica sare din lume, care poate trata peste 20 de boli

Numarandu-se printre cei mai de pret aditivi alimentari, sarea de Himalaya este cea mai sanatoasa si cea mai pura sare din lume. Aceasta a fost folosita in trecut pe post de moneda de schimb in Coreea, in timp ce in Roma, soldatii erau platiti cu sare din Himalaya. Putem, astfel, concluziona ca, inca din cele mai vechi timpuri, aceasta sare a fost rara si extrem de apreciata atat pentru proprietatiile sale terapeutice dar si pe post de ingredient gastronomic.

Sarea de Himalaya nu provoaca probleme de hipertensiune arteriala, deoarece, spre deosebire de sarea obisnuita, nu creste concentratia de potasiu si de sodiu in sange.

In continuare iti prezentam modurile de folosire ale acesteia, precum si proprietatile sale terapeutice.

Compozitia sarii de Himalaya

Sodiul este un element nutritiv esential pentru mentinerea in echilibru a concentratiei de electroliti. In plus, ajuta la reglarea tensiunii arteriale si sprijina functiile musculare. Este bogat in 84 de componente care se regasesc si in organismul uman, astfel incat furnizeaza corpului toate vitaminele si mineralele esentiale.

Mineralele continute de sarea de Himalaya sunt usor de digerat, data fiind dimensiunea foarte mica a cristalelor. Datorita structurii sale moleculare specifice, bogate in fier, calciu, magneziu si sodiu, sarea de Himalaya sprijina sanatatea celulara.

Fiind extrasa din pesterile din Himalaya, in mare parte prin proceduri manuale, sarea este ulterior spalata si livrata. Varsta acestei sari depaseste 250 de milioane de ani.

Inainte de a fi ambalata in pungi ecologice, sarea este uscata la soare. Pentru a-i mentine intacte puritatea si proprietatile terapeutice sunt utilizate doar ambalaje organice. Avand o aroma foarte puternica, sarea se foloseste in cantitati mai mici decat sarea obisnuita, ceea ce contribuie la reducerea consumului zilnic de sare.

Pe langa faptul ca detine proprietati benefice pentru reglarea tensiunii arteriale, sarea de Himalaya poate imbunatati si circulatia sangelui la nivelul membrelor. In continuare iti furnizam mai multe detalii.

Sarea de Himalaya pe post de remediu

Aceasta sare, cunoscuta si sub numele de „aur alb”, este considerata a fi extrem de valoroasa, de-a lungul istoriei fiind accesibila mai ales persoanelor din clasele superioare ale societatii. Ea provine din roci nobile, sortimentele cu granulatie mai fina fiind folosite in scopuri culinare, iar cele cu granulatie mai mare pe post de sare de baie si in scopuri terapeutice.

Iata cateva dintre proprietatile sale vindecatoare:

• Regleaza nivelul de electroliti si de apa in organism.

• Regleaza nivelul glucozei in sange si previne diabetul zaharat.

• Ajuta la echilibrarea proceselor digestive si a metabolismului.

• Intareste oasele, in special la copii.

• Regenereaza celulele creierului, imbunatatind capacitatea de concentrare si asigurand un somn mai odihnitor.

• Previne imbatranirea.

• Poate fi utilizata inclusiv la inhalatii pentru dureri de gat, probleme ale sinusurilor, astm bronsic sau bronsita.

• Sprijina buna functionare a tractului respirator, in special a sinusurilor.

• Imbunatateste circulatia sangelui si sprijina sanatatea sistemului vascular.

• Ajuta la purificarea sangelui si detoxifierea organismului.

• Echilibreaza pH-ul celulelor.

• Echilibreaza functia hepatica si functia renala.

• Previne deshidratarea organismului si este usor de absorbit.

• Creste nivelul de energie a corpului, imbunatateste dispozitia si atenueaza simptomele de depresie.

• Previne crampele musculare.

• Nu are efecte adverse – nu dauneaza stomacului, rinichilor sau altor organe.

In plus, la folosirea in mancaruri, sarea de Himalaya confera preparatelor o savoare aparte. Instalate langa televizor si langa calculator, lampile cu sare de Himalaya reduc radiatiile electromagnetice nocive.

Baile cu sare de Himalaya

Sarea de Himalaya poate fi dizolvata in apa pentru baie. Sanatatea pielii, cel mai mare organ al corpului, este strans legata de sanatatea tuturor organelor interne. Folosind sarea astfel, toate mineralele sunt absorbite in organism prin piele, punctele bioenergetice se stabilizeaza, iar fluxul de energie este imbunatatit.

Baile cu sare de Himalaya sunt deosebit de benefice in tratamentul urmatoarelor afectiuni:

• Reumatism si boli ale articulatiilor,

• Muscaturi de insecte, rani si basici,

• Probleme ginecologice,

• Iritatii ale pielii,

• Recuperare post-operatorie,

• Diferite boli dermatologice.

• Cura de detoxifiere cu sare dizolvata in apa pentru baie poate fi coroborata cu o perioada de post de 2-3 zile pentru o eficienta mai mare. Este important sa obtii concentratia potrivita de sare in apa pentru baie, care trebuie sa fie egala cu concentratia sarii in corp. Astfel, se recomanda sa adaugi 30 de grame de sare de Himalaya la 30 litri de apa.

Intrucat volumul mediu de apa al unei cazi de baie este de cca. 100-120 litri de apa, ai nevoie de aproximativ 300 de grame de sare pentru a obtine concentratia optima. Temperatura apei ar trebui sa fie in jur de 37 de grade, iar pe langa sarea de Himalaya nu trebuie sa mai adaugi nimic altceva in apa pentru baie.

Fa o baie de aproximativ o jumatate de ora, apoi sterge-te cu un prosop curat si intinde-te cca. 40 de minute in pat.

Pretul si disponibilitatea sarii de Himalaya in comert

Pretul mediu este cuprins intre 5 si 15 lei in functie de greutate si ambalaj. Sarea este disponibila in majoritatea plafarurilor, precum si online.

Modul de utilizare a sapunului cu sare de Himalaya

Sapunul cu sare de Himalaya este obtinut din sare cristalizata si cateva alte suplimente. Acesta poate fi folosit ca deodorant, impotriva celulitei si a herpesului si este deosebit de benefic pentru pielea uscata.

La prima folosire este posibil sa simti o usoara senzatie de furnicatura, deoarece pielea se va irita putin, dar efectul este unul perfect normal si dispare dupa cateva minute. Senzatia de furnicatura si mancarime este un semn al detoxifierii pielii. Daca folosesti sapunul cu sare de Himalaya, nu mai este nevoie sa folosesti alte sapunuri sau creme.

Sarea de Himalaya pentru combaterea acneei

Sarea poate fi folosita si in tratamentul acneei, al eruptiilor cutanate si al altor afectiuni ale pielii. Prepara dimineata o solutie de apa cu sare adaugand 100 g de sare de Himalaya la 3 litri de apa. Solutia se foloseste la temperatura camerei si poate fi aplicata de mai multe ori pe zi. Inainte de aceste tratamente se recomanda sa exfoliezi bine pielea.

Poti face un peeling cu sare de Himalaya dizolvata in uleiuri esentiale sau intr-un ulei de baza la alegere. Foloseste miscari lente si blande la intinderea si frecarea amestecului pe piele.

Efectul este si mai pronuntat daca porii sunt deschisi, deoarece astfel mineralele din sare se absorb intr-o proportie mai mare. Dupa tratament pielea devine neteda si catifelata. Procedura de exfoliere se efectueaza o data sau de doua ori pe saptamana, dar este important sa iti cureti bine tenul in fiecare zi pentru a scapa definitiv de problemele dermatologice.

Retete pe baza de sare de Himalaya

Sarea de Himalaya pentru nas si sinusuri

Pentru aceasta solutie ai nevoie de ½ l de apa si o lingurita rasa de sare de Himalaya. Pentru a dizolva sarea in apa poti folosi o pipeta sau o seringa. Solutia nazala este gata atunci cand pe fundul recipientului se depun cristale de sare, semn ca procesul de dizolvare s-a incheiat. Pulverizeaza cu grija solutia in fiecare nara pentru a desfunda caile nazale si a usura respiratia.

Cum poti folosi sarea de Himalaya?

Sarea de Himalaya poate fi folosita inclusiv pentru combaterea urmatoarelor afectiuni:

• Pentru dureri de gat fa gargara cu solutie salina; ai grija sa nu inghiti solutia.

• Daca ai rau de miscare poti scapa de simptomele de greata asezand o compresa cu sare de Himalaya imprejurul gatului.

• Pentru micoza piciorului inmoaie picioarele intr-o solutie salina.

• Pentru infectiile urechilor poti folosi aceeasi solutie salina.

Articol relatat de portalul secretele.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.