Ori de câte ori ai jignit, aşteaptă-te că vei primi o jignire!

parintele calistrat chifan

Să nu trăieşti cu impresia că dacă l-ai jignit pe Ion, tot Ion o să te jignească. Nu! O să te jignească Maria, mai tare ca Ion! De ce? Ca să simţi tu de la un străin, ce a simţit altul străin, când l-ai jignit tu!

Când ai băgat mâna în buzunarul unuia şi l-ai furat, tu nu ai de unde să ştii ce a trăit omul ăla când şi-a găsit buzunarul gol. Dar o să vezi ce o să simţi tu, când ai să ai o pagubă mai mare, sau măsura intensităţii la care a simţit-o, cel pe care tu l-ai păgubit şi i-ai provocat supărare.

Cum ne învaţă Sfânta Scriptura?”Dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, întorc împătrit..”(Luca 19:8) La această imagine trebuie să ne raportăm noi, ori de câte ori avem o nemulţumire pe pământ!

Oare unde am greşit? Faţă de cine am greşit? Ce trebuie să îndrept? Căci, dacă te raportezi la imaginea socială.. AI CĂZUT! Căci toţi îţi vor spune aşa: Nu fi prost! Nu te lăsa!Îţi dau un avocat bun, du-te şi desfiinţeză-l pe ăla, să îi iei tot, praf să-l faci!Iar tu, i-ai luat! Şi ce-ai rezolvat? Supărare şi pe tine, supărare şi pe el. Cheltuială şi pe tine, cheltuială şi pe el. Nu o să ai o mulţumire deplină. Pentru că este o judecată pământească. Şi o să primeşti într-o zi factură, pentru răul făcut!

Parintele Calistrat Chifan – Predica video AICI

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.