„Să nu mai fie copii”: Interviu video de arhivă şocant cu Margaret Sanger, fondatoarea mişcării internaţionale de contracepţie şi avort

Margaret Sanger

Margaret Sanger este iniţiatoarea mişcării pro-avort în SUA, sub pretextul că aceasta ar permite emanciparea femeii. Puţină lume ştie, însă, că fondatoarea organizaţiei-mamut International Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de servicii de contracepţie şi avort din SUA, care în zilele noastre a deschis filiale în întreaga lume, beneficiind de finanţare de la bugetul federal SUA şi de sprijin politic) era o darwinistă şi eugenistă convinsă, cu prejudecăţi rasiale şi sociale. Practic, ideologia la care adera, a unei rase mai pure favorizată de măsuri sociale, era aceeaşi cu cea adoptată şi de nazişti.

De curând, British Pathé, cea mai veche companie de media, care deţine o arhivă extinsă de ştiri din ultimul secol, a postat pe Internet un interviu-fulger cu Margaret Sanger Slee realizat în 1947 de ziaristul britanic John Parsons (la data respectivă activista era văduva petrolistului James Noah H. Slee).

Margaret Sanger propusese de curând ca femeile din ţările în curs de dezvoltare să nu mai nască timp de un deceniu. Reporterul John Parsons face o uşoară confuzie şi crede că ea propusese acest lucru şi pentru femeile europene.

La întrebarea lui dacă nu e o sugestie cam nepractică, deoarece multe femei ar fi infertile după 10 ani, Margaret Sanger replică, în timp ce soarbe ceai la London Dorchester Hotel, că acest lucru ar fi de fapt „foarte practic şi inteligent şi uman”.

Reporterul o provoacă, arătând că după război, în Marea Britanie „a face copii a rămas singurul lucru neraţionalizat şi netaxat”. La aceasta, eugenista americană îi răspunde că, din moment ce e vorba de o chestiune atât de personală, rămâne „la latitudinea părinţilor să decidă”. Concluzia ei: „Însă, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să mai fie copii”.

Margaret Sanger nu a promovat ideea ca toate femeile să îşi controleze naşterile, ci doar grupurile sociale mai puţin dezirabile: păturile sărace sau alte rase decât cea albă.

În zilele noastre, statisticile oficiale al Centrului American pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor arată că peste 35% din toate avorturile din America se fac în rândul populaţiei afro-americane, cu toate că acest grup reprezintă doar 12,8% din populaţia SUA.

Numărul avorturilor la mia de femei afro-americane este de patru ori mai mare decât în rândul femeilor caucaziene (cu pielea albă). Şi probabil că nu e de mirare.

Life News a prezentat în 2012 o analiză făcută de Susan Enouen de la Life Issues Institute, care a comparat datele de la biroul de recensământ cu locaţiile clinicilor de avort Planned Parenthood. A constatat că 62% dintre acestea sunt la distanţă de mers pe jos (maximum 3 km) de zone dens populate cu populaţie afro-americană.

Articol relatat de portalul stiripentruviata.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.